Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Εισαγγελέας για Ψαρρά και “Εφ. συντακτών”: Ένοχοι όλοι για όλα, αλλά η πρόεδρος τους αθώωσε χωρίς αιτιολογικό! ΒΙΝΤΕΟ

Μια... περίεργη απόφαση εξέδωσε σήμερα η πρόεδρος του Δικαστηρίου στην μήνυση του Συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη στην "Εφημερίδα των Συντακτών" για εξύβριση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Αθώοι κρίθηκαν ο δημοσιογράφος Δ. Ψαρράς και ο διευθυντής της Εφημερίδας των Συντακτών Νικ. Βουλέλης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση που τους καθιστούσε ένοχους για όλα! Στο σκεπτικό του το δικαστήριο έκρινε πως το βίντεο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί αρχείο και κατ’επέκταση θα πρέπει οι κατηγορούμενοι να απαλλαχθούν από την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Σχετικά με την πράξη της εξύβρισης αναφέρθηκε ότι σταθμίζοντας αμφότερους τους ισχυρισμούς με το ρεπορτάζ κρίθηκε αυστηρή κριτική για πρόσωπο του δημοσίου βίου και δη βουλευτή, καθώς και ότι δεν υπήρχε σκοπός εξύβρισης, αλλά ενδιαφέροντος για το σύνολο.

Ο συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους είπε πως μετά την σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης η προσωπική ζωή του καθενός θα μπορεί να κανιβαλίζεται από τον οποιονδήποτε επειδή έχει δημόσιο ενδιαφέρον.
                  
Υπενθυμίζουμε ότι οι δηλώσεις αφορούν την εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων του Συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη από την εφημερίδα των φωτομοντάζ και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ψαρά που έχει πάρει εργολαβία την συκοφάντηση της Χρυσής Αυγής με λεφτά του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη των δημοσιογράφων και στην αγόρευσή του υποστήριξε πως είναι σεβαστό και κατοχυρωμένο το δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου, αλλά «ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη».

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας ανέφερε πως το δημοσίευμα και οι επίμαχες φράσεις υπερβαίνουν το μέτρο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, καθώς «εμπεριέχουν καταφρόνηση». Αναφερόμενος στη δεύτερη κατηγορία, ο εισαγγελέας είπε ότι το δημοσιοποιηθέν βίντεο συνιστά αρχείο το οποίο περιέχει ιδιωτικές στιγμές.

Ο εισαγγελικός λειτουργός δέχθηκε, επίσης, ότι το υλικό αναπαριστά ταινία και δεν μπορεί να αναχθεί στην έννοια της πολιτικής δραστηριότητας και επομένως, όπως είπε, έχει διαπραχθεί και η παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Παρά ταύτα η έδρα μετά από πολύωρη συνεδρίαση αθώωσε τους λασπολόγους, ενώ παράλληλα τα ΜΜΕ και οι διαδικτυακές εφημερίδες των νταβατζήδων επέκριναν αρνητικά την πρόταση του εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου