Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Σε ύφεση η οικονομία των σιωνιστών του Τελ Αβίβ

Νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα του ισραήλ δείχνουν ότι η οικονομία του καθεστώτος εξακολουθεί να υποφέρει από τις συνέπειες των πρόσφατων δαπανηρών επιθέσεων εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ισραηλινή οικονομία δεν έχει ακόμη συνέλθει από την 50η μέρα συνεχιζόμενων επιθέσεων στην Γάζα, που έχει αφήσει χιλιάδες Παλαιστίνιους νεκρούς, μεταξύ των οποίων 577 παιδιά.

Η ισραηλινή τράπεζα ανακοίνωσε ότι η οικονομική ύφεση του σιωνιστικού καθεστώτος το 2014 έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας. Τα δεδομένα έδειξαν ότι το ισραηλινό ΑΕΠ μειώθηκε με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 0,4% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014.

Την Κυριακή, το Τελ Αβίβ, δήλωσε επίσης ότι ο αριθμός των αφίξεων τουριστών στα κατεχόμενα εδάφη μειώθηκε κατά 24% κατά το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2013.

Η συγκεκριμένη οικονομική κατάσταση έχει πλήξει μεγάλο μέρος του πληθυσμού, κάτι που έχει αναγκάσει αρκετούς εβραίους να εγκαταλείπουν τα κατεχόμενα εδάφη προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής σε κάποια άλλη χώρα. Σύμφωνα με στοιχεία ισραηλινών πρεσβειών στο εξωτερικό, ο αριθμός των εβραίων που αντικατέστησε την υπηκοότητά του με κάποια ξένη αυξήθηκε κατά 65% το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου